Burse - Fonduri mutuale

Bursa a urcat în medie cu câte 2% în fiecare lună decembrie din ultimii 20 de ani: ianuarie şi aprilie, cele mai bune luni ale unui an

Bursa a urcat în medie cu câte 2% în fiecare lună...

Autor: Liviu Popescu

03.12.2019, 19:35 320

♦ Istoric, decembrie este pe locul patru în topul celor mai mari creşteri lunare ale indicelui principal BET ♦ Dar este cea mai bună lună a unui an din primăvară.

Luna decembrie a adus în ultimii 20 de ani o apreciere medie de 2% a indicelui principal BET, fiind în clasa­mentul celor mai profitabile luni dintr-un an pentru investitorii de la bursa românească, alături de ianuarie (5,5%), aprilie (2,7%) şi februarie (2,4%), potrivit calculelor realizate de ZF din anul 2000 încoace.

Astfel, pe baza datelor din ultimele două decenii, următoarea pe­rioadă de la bursa de la Bucureşti ar trebui să fie pe verde, cu creşteri ale indicelui bursieri şi implicit ale acţiunilor, susţinută şi de un suflu pozitiv de pe pieţele externe în ceea ce este caracterizat de analişti ca „Santa Claus Rally“, adică raliul lui Moş Crăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO