Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Agroland Business System cheamă acţionarii vă voteze achiziţia a două echipamente de 3,8 mil. euro pentru platforma avicolă de la Mihăileşti. Contractări şi suplimentări de credite de 8 mil. euro

Foto: Horia Cardoş, CEO şi fondator al reţelei Agroland

Foto: Horia Cardoş, CEO şi fondator al reţelei Agroland

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2024, 10:54 345

Consiliul de administraţie al Agroland Business System (simbol bursier AG), grup care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, a chemat acţionarii să voteze pe 1 iulie aprobarea achiziţiei a două echipamente pentru platforma avicolă de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, cu preţul de 3,8 milioane de euro.

Următorul punct de pe ordinea de zi a acţionarilor este aprobarea contractării unui credit la termen, de maximum 3,25 milioane de euro, în scopul achiziţionării echipamentelor sus menţionate.

„Aprobarea contractării unei facilităţi de credit la termen în suma maximă de 850.000 euro în scopul finanţării unor investiţii diverse la platforma avicolă de la Mihăileşti”, scriu reprezentanţii Agroland într-un raport de la BVB.

Compania mai vizează obţinerea unei facilităţi de credit la termen în suma maximă de 1 milion de euro în scopul finanţării construcţiei unui depozit în cadrul platformei FNC Işalniţa din judeţul Dolj şi constituirii unor garanţii aferente obligaţiilor născute din facilitatea de credit.

„Aprobarea suplimentării facilităţii de credit sub formă de descoperit de cont (overdraft) contractată de la o bancă comercială de la suma de 4.000.000 lei la suma de 15.000.000 lei (circa 3 milioane de euro – n.r.), în scopul refinanţării unor facilităţi de credit existente şi în vederea finanţării activităţii curente, prelungirii valabilităţii, menţinerea / constituirea unor garanţii asupra imobilului de la platforma avicolă de la Mihăileşti aferente obligaţiilor născute din facilitatea de credit şi dlui. Horia-Dan Cardoş de a negocia condiţiile de contractuale”, conform BVB.

În total, societatea listată pe piaţa AeRO vizează contractarea şi suplimentarea unor credite cu suma de 8,1 milioane de euro.

Pentru anul acesta, Agroland Business System şi-a bugetat, la nivel consolidat, vânzări nete de 344,6 milioane de lei, cu 23% peste rezultatul din 2023, şi un profit net de 12,5 milioane de lei, plus 164%.

Acţiunile AG se tranzacţionează în creştere cu 25,8% în 2024, pe o lichiditate de 3,8 milioane de lei şi o valoare de piaţă de circa 140 de milioane de lei.  Fondatorul Horia Cardoş deţine 68,3% din capitalul social al companiei.