Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Alexandru Ilisie, OTP AM: Observăm un interes crescut în ultima perioadă pentru bursa locală. La final de an, am putea vorbi de un bun randament brut al dividendului de 6%, chiar dacă este în scădere

Alexandru Ilisie, OTP AM: Nu putem trage concluzii pe baza rezultatelor financiare, ne aflăm la BVB la începutul sezonului de raportări. Am văzut creşteri puternice din partea sectorului bancar, iar OMV Petrom a raportat bine, nu aş putea spune că am asistat la surprize.

Alexandru Ilisie, OTP AM: Nu putem trage concluzii pe baza rezultatelor financiare, ne aflăm la BVB la începutul sezonului de raportări. Am văzut creşteri puternice din partea sectorului bancar, iar OMV Petrom a raportat bine, nu aş putea spune că am asistat la surprize.

Autor: Eduard Ivanovici

19.05.2024, 13:33 367

♦ BVB pare să se tranzacţioneze la un multiplu mai ridicat de evaluare decât bursele din regiune, adică a devenit mai „scumpă“ în ultima perioadă ♦ „Oferta de acţiuni de pe piaţa locală este scăzută, în sensul în care, dacă ai foarte multe intrări de bani noi însă cu marfă puţină, automat preţul va urca“.

Creşterile recent înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti - in­dicele principal BET s-a a­preciat în zece din treispre­zece şedinţe între 22 aprilie şi 13 mai şi a marcat noi maxime istorice - se datorează inclusiv rezultatelor companiilor publicate de companiile listate, spune Alexandru Ilisie, director de investiţii, OTP Asset Management, care notează în acest sens inclusiv evoluţia optimistă a numărului de investitori de pe piaţa locală de capital.

„Dacă ne uităm la structura investito­rilor de pe piaţă, putem vedea atât datele pre­zentate de Fondul de Compensare a In­vestitorilor, cât şi datele publicate de Asociaţia Administratorilor de Fonduri. Astfel, vedem că în ultima perioadă au apărut foarte mulţi clienţi noi în piaţă, deci o creştere a interesului pentru BVB“, afirmă Alexandru Ilisie.

Reprezentantul companiei de gestio­na­re a investiţiilor, cu active sub administrare de circa 600 de milioane de lei la finele lunii martie, a fost invitat la ediţia din 14 mai a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea este trans­misă zilnic, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul poate fi ascultat pe Spotify.

„BVB pare să se tranzacţioneze la un multiplu mai ridicat decât bursele din regiu­ne. Cred că şi aşteptările care au existat pen­tru accederea la pieţe emergente au făcut ca piaţa locală să se tranzacţioneze la multipli mai ridicaţi decât în trecut. La finalul lui 2024, am putea însă vorbi de un randament brut al dividendului de 6%, în continuare un randament bun, cu toate că este în scădere faţă de anul precedent.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO