Conferinţa ZF Piaţa de capital ajunge pe 19 septembrie 2024 la a treia ediţie şi aduce din nou la aceeaşi masă cei mai importanţi actori ai pieţei de capital din România şi invitaţi străini.
Evenimentul din acest an numără aproximativ 40 de speakeri, iar seria de discuţii va fi deschisă de Alexandru Petrescu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Care sunt paşii de acţiune pentru supraveghetorul pieţei? Ce schimbări poate aduce ASF pe piaţa de capital? Cine trebuie să facă educaţie financiară şi cum popularizăm investiţiile?
Ziarul Financiar îşi consolidează rolul de agregator de informaţii şi generator de dezbateri, plecând de la aceeaşi premisă: doar reunind la masa discuţiilor cei mai buni specialişti din domeniu se pot genera soluţii relevante la probleme reale.
Evenimentul va fi unul maraton, cu dezbateri pe parcursul a nouă ore: de la poziţionarea Bursei de Valori Bucureşti în regiune la dezbateri cu cei care fac regulile jocului în România şi cu cei care mişcă banii, la planurile unor companii listate şi ale unora nelistate, noi oportunităţi de investiţii, aşteptările marilor investitori pentru piaţa de capital locală şi altele.
Panelurile – care pot fi consultate pe site-ul evenimente.zf.ro, acolo unde este şi linkul de înregistrare pentru eveniment – includ dezbateri cu şefi de burse din afară, avocaţi, consultanţi, cât şi cu societăţi nelistate care să răspundă la o întrebare-cheie: ce părere au de venirea la Bursa de Valori?
ZF Piaţa de Capital 2024 aduce în dezbatere provocările pieţei de capital din România într-o perioadă în care tumultul alegerilor de pe ambele maluri ale Atlanticului umbreşte deseori decizia fundamentală de invstiţie, iar maximele istorice de pe plan local au nevoie să se reflecte mai pronunţat în economie.
Ce teme vor fi dezbătute?
Numărul de investitori a urcat la un maxim istoric: cum îl fructificăm? Cum se reflectă în lichiditatea bursieră?
Cum investesc fondurile de pensii private Pilon II economiile a milioane de salariaţi? Ce fac cu sumele acumulate? Ce măsuri sunt necesare pentru limitele de deţinere?
Ce companii vor să se finanţeze prin intermediul pieţei de capital? De ce au nevoie aceste companii şi pentru ce?
Cum sunt accesul şi prezenţa investitorilor străini la Bursa de Valori Bucureşti? Ce aşteptări au aceştia?
Cum devine Bursa prima opţiune de finanţare, investiţii şi accelerator de creştere economică?
Ce au câştigat companiile antreprenoriale după ce s-au listat pe piaţa de capital? Care sunt următoarele planuri pentru dezvoltare şi finanţare?
Ce schimbări poate aduce ASF pe piaţa de capital? Dar pe segmentul pensiilor private?
Cum educăm investitorii şi antreprenorii? Cine trebuie să facă educaţie financiară?
Cum activăm piaţa de obligaţiuni corporate şi municipale?
Cum popularizăm şi mai mult fondurile mutuale pentru majorarea activelor? Cum creştem reprezentativitatea acestora în PIB?