Burse - Fonduri mutuale

Bursa americană, în scădere accelerată, după ce ”ministrul de Finanţe” Janet Yellen a avertizat că dobânzile de referinţă ar putea reîncepe să crească. Indicele NASDAQ, minus de peste 2,8%. Bursele europene au închis toate pe roşu. La Bucureşti, indicele BET a înregistrat o creştere de peste 1%, propulsată de acţiunile băncilor

Între timp, porumbul este la un maxim istoric, din cauza îngrijorărilor legate de posibilele întreruperi de aprovizionare

Bursa americană, în scădere accelerată, după ce...

Autor: Ştefan Stan

04.05.2021, 19:00 10094

Volatilitatea a cuprins pieţele financiare în condiţiile în care unele dintre cele mai mari companii din tehnologie se confruntă cu exituri majore, ceea ce duce la scăderea abruptă a acţiunilor.

Scăderea vine după ce Janet Yellen, secretarul de trezorerie din SUA, a spus că ar putea să fie nevoită să ridice dobânzile pentru a opri economia din a se supraîncălzi. Indicele S&P 500 se îndreaptă spre cea mai proastă zi de la jumătatea lunii martie, cu aproape toate marile grupuri pe roşu.

S&P 500 a scăzut cu 1,38%, iar Dow cu 0,73%, în timp ce Nasdaq a înregistrat un declin major de 2,78%. 

De asemenea s-a înregistrat o scădere puternică pe futures, prăbuşire rămasă neexplicată, dar pusă de investitori pe seama tensiunilor militare dintre China şi Taiwan. 

În Europa, bursele au închis de asemenea pe roşu. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a închis în scădere cu 2,52%, în timp ce FTSE 100 din Londra a scăzut cu 0,79%, iar CAC 40 din Franţa cu 1,07%. 

La Bucureşti, indicele BET a închis pe creştere, propulsat de avansul acţiunilor băncilor. BET a înregistrat un plus de 1,06%, după ce Banca Transilvania a crescut cu 2,41% şi BRD cu 1,77%. 

În timp ce bursele scad peste tot în lume, porumbul înregistrează o un maxim record al ultimilor 8 ani, pe fondul unor îngrijorări privind posibile întreruperi de aprovizionare, în special pe fondul secetelor din Brazilia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO