Burse - Fonduri mutuale

Bursa americană trece printr-un trimestru tumultos: Indicii Dow Jones şi S&P 500 înregistrează scăderi de peste 2%

Bursa americană trece printr-un trimestru tumultos:...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2019, 20:09 732

Bursa americană a scăzut rapid miercuri în contextul în care Wall Street-ul a început ultimul trimestru din 2019 împânzit de fricile investitorilor cu privire la o potenţială recesiune, potrivit CNBC.

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu 550 de puncte în primele ore de la deschiderea şedinţei, înregistrând o minus de 2,1%.

În acelaşi timp, indicele S&P 500 a înregistrat un declin de 2%, condus de sectorul de tehnologie care a scăzut cu 2,5%.

Toate cele 11 sectoare urmărite de indicele S&P 500 au scăzut, şapte dintre ele înregistrând scăderi de cel puţin 2%.

Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 1,8% în contextul în care marile companii de tehnologie au înregistrat scăderi. Astfel, Amazon, Apple şi Alphabet au înregistrat scăderi de cel puţin 1,5%, în timp ce acţiunile Microsoft au scăzut cu 2,3%.

Pieţele de capital au înregistrat scăderi şi în a doua zi din T4, după ce oficialii americani au anunţat că activitatea de producţie a scăzut luna trecută la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani.

Datele economice au trimis şocuri înspre burse în contextul în care Dow Jones a pierdut ieri 300 de puncte, iar S&P 500 a pierdut 1,2% - cea mai mare scădere din 23 august şi până ieri. Aceste pierderi au fost suficiente pentru a anula în întregime creşterile din T3.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO