Burse - Fonduri mutuale

Bursa apelează la liderii din business în încercarea de a atrage mai mult capital românesc. Surprinzător, nici măcar aceştia nu sunt listaţi

Felix Părăşcanu, director general şi cofondator Fan Courier:

Nu excludem ideea de listare, dar nu cred că se va întâmpla în următorii 1-2 ani. Suntem într-o criză a forţei de muncă, provocată şi de noi de-a lungul timpului, adică de antreprenori. Iar asta pentru că aveam o mulţime de oameni la poartă care îşi doreau joburi şi noi îi tratam ca atare. Iată că suntem într-o criză a forţei de muncă şi învăţăm destul de mult.

Mircea Turdean, managing director Farmec:

 În următorii 3-5 ani este foarte posibil să ne gândim la acest pas (listarea la bursă-n. red.). Ieri dimineaţă am semnat pentru distribuirea dividendelor. Avem 460 de acţionari. Lucrăm pentru compania noastră şi pentru banii noştri. Identificăm noi segmente de piaţă pe care vrem să pătrundem şi ca urmare anul acesta am intrat pe un segment premium de produse cosmetice, mult mai scumpe, dar cu formule mai complexe, mai active.

Felix Părăşcanu, director general şi cofondator Fan Courier: Nu excludem ideea de listare, dar nu cred că se va întâmpla în următorii 1-2 ani. Suntem într-o criză a forţei de muncă, provocată şi de noi de-a lungul timpului, adică de antreprenori. Iar asta pentru că aveam o mulţime de oameni la poartă care îşi doreau joburi şi noi îi tratam ca atare. Iată că suntem într-o criză a forţei de muncă şi învăţăm destul de mult. Mircea Turdean, managing director Farmec: În următorii 3-5 ani este foarte posibil să ne gândim la acest pas (listarea la bursă-n. red.). Ieri dimineaţă am semnat pentru distribuirea dividendelor. Avem 460 de acţionari. Lucrăm pentru compania noastră şi pentru banii noştri. Identificăm noi segmente de piaţă pe care vrem să pătrundem şi ca urmare anul acesta am intrat pe un segment premium de produse cosmetice, mult mai scumpe, dar cu formule mai complexe, mai active.

Autor: Liviu Popescu

02.08.2018, 00:08 819

Capitalul românesc privat este slab reprezentat la bursa românească, cu doar două companii antreprenoriale lider de piaţă în structura indicelui BET, respectiv MedLife şi Digi Communications.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a organizat miercuri un eveniment care a avut în prim-plan două companii lider în sectorul lor de activitate, respectiv Fan Curier, liderul pieţei de curierat din România, şi Farmec, cel mai mare producător de cosmetice. Surprinzător, niciuna dintre cele două companii nu intenţionează să se listeze în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO