Burse - Fonduri mutuale

Bursa are de recuperat 3% în două luni, altfel închide pe minus pentru a patra oară în 20 de ani

Bursa are de recuperat 3% în două luni, altfel închide...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

02.11.2016, 00:08 599

Cu doar două luni rămase până la finalul anului 2016, considerat de analişti cel mai bun din punct de vedere economic din istoria postdecembristă, bursa este pe minus cu 2,8% (ianuarie-octombrie). Astfel, în noiembrie şi decembrie trebuie să crească peste acest nivel ca să închidă anul pe plus.

Indicele BET, referinţă pentru bursa de la Bucureşti, a închis luna octombrie la 6.811 punc­te, în scădere cu 2,8% de la în­ce­putul anului, în linie de altfel cu declinul şi al altor burse din regiune.

Astfel că în doar două luni, noiem­brie şi decembrie, trebuie să recu­pereze peste 2,8%, altfel va închide al patrulea an pe minus în ultimii 20 de ani. Precedenţii ani când BET a închis în scădere au fost 1998, 2008 şi 2011.

„La fel ca anul trecut, evoluţia in­dicelui BET în anul 2016 se conturează a fi una neutră. Situaţia pe anul curent este cauzată de lipsa de IPO-uri pe piaţa principală a BVB, a rezultatelor mai slabe pe energie şi utilităţi, dar şi de incertitudinile legate de Brexit, de programul de relaxare cantitativă al BCE, de politica monetară şi alegerile din SUA“, consideră Daniela Ropota, analist financiar de la Intercapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO