Burse - Fonduri mutuale

Bursa are o creştere de 25% după 8 luni din an, dar urmează o toamnă agitată

Finanţe personale

Bursa are o creştere de 25% după 8 luni din an, dar...

Autor: Liviu Popescu

03.09.2019, 07:15 772

În lunile iunie, iulie şi august, aparţinând sezonului estival, indicele principal BET s-a apreciat cu 8,5% şi a înregistrat cel mai bun ritm de creştere din 2016 încoace.

 

Bursa de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, s-a apreciat cu 25% în primele opt luni din 2019, prin prisma evoluţiei indicelui principal BET, şi a închis cea mai bună perioadă de vară din ultimii trei ani, respectiv o creştere de 8,5% a indicelui în lunile iunie, iulie şi august, aparţinând sezonului estival.

„Am putea «beneficia» de volatilitate în această toamnă. Motivele care au generat tensiune pe pieţele externe sunt departe de a se fi epuizat, iar la noi scena politică începe să se aprindă. Şi cum instabilitatea politică nu a fost nicicând pe placul investitorilor, este de aşteptat ca septembrie să fie o lună mai dinamică decât cea pe care tocmai o încheiem“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO