Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Argus Constanţa primeşte ok-ul acţionarilor pentru contractarea unor credite de maxim 120 mil. lei pentru capital de lucru

Bursă. Argus Constanţa primeşte ok-ul acţionarilor...

Autor: Eduard Ivanovici

10.07.2024, 18:16 135

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa, listat la Bursă sub simbolul UARG, a anunţat miercuri hotărârea adunării generale extraordinare a acţionarilor prin care compania va contracta credite bancare de maximum 120 de milioane de lei pentru capital de lucru.

De pe ordinea de zi mai reiese „Garantarea creditelor bancare cu următoarele: active imobilizate aparţinând ARGUS SA Constanţa, reprezentând până la 100 % din total active imobilizate corporale din patrimoniu, cesiune de creanţe, stocuri, ipotecă mobiliară asupra încasărilor şi soldurilor curente şi subconturilor deschise de ARGUS SA la banca finanţatoare”.

Acţionarii au mai aprobat astăzi prelungirea unei lini de credit de 7,5 milioane de lei, cât şi vânzarea prin licitaţie publică a unor active non-core a căror valoare, individual sau cumulat, nu depăşeşte 35% din totalul activelor imobilizate, la un preţ care nu poate fi mai mic decât valoarea stabilită printr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni înaintea iniţierii procesului de vânzare.

Compania este evaluată la 65 de milioane de lei, după ce acţiunile au pierdut 12,5% în 2024 şi 31% în ultimele 12 luni. În T1/2024, Argus a trecut pe pierdere netă de 3,6 milioane de lei, de la un profit de circa 700.000 de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut. Afacerile au urcat de la 32 de milioane la 53,8 milioane de lei.