Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Au trecut cinci zile de subscriere din IPO-ul Agricover: micii investitori au alocat 9 mil. lei, adică 21% din tranşa alocată lor. Au mai rămas patru zile

Bursă. Au trecut cinci zile de subscriere din IPO-ul...

Autor: Liviu Popescu

11.05.2023, 07:23 1076

♦ Subscrierile au început să accelereze în ultimele zile ♦ Investitorii mari încep să-şi facă simţită prezenţa.

Micii investitori au subscris aproxi­mativ 17,6 milioane de acţiuni în primele cinci zile ale derulării ofertei de listare a Agricover Holding (simbol bursier AGV), echivalentul unor investiţii de 8,9 mil. lei, arată calculele realizate de ZF.

Astfel, cu cinci zile scurse şi cu încă patru rămase până la încheierea ofertei, investitorii de retail au acoperit 21,3% din tranşa adresată lor într-o ofertă de listare care poate deveni cea mai mare IPO din Europa Centrală şi de Est de după înce­perea războiului în Ucraina. În ultimele două zile a putut fi observat un interes mai ridicat comparativ cu debutul ofertei, prin prisma unor ordine mai mari procesate în sistemul bursei. De exemplu ieri un investitor a alocat 1 mil. lei, adică a subscris 2 milioane de acţiuni AGV.

„Având în vedere faptul că nu există principiul «primul venit, primul servit» sau alte condiţii, precum o reducere de preţ, probabil că majoritatea investitorilor vor subscrie în ultimele două-trei zile ale ofertei“, descrie Marcel Murgoci, broker al Estinvest, interesul micilor cumpără­tori de până acum pentru Agricover.

10% din oferta de listare a Agricover, adică aproximativ 83 de milioane de acţiuni, echivalentul a 42 mil. lei, este adresată investitorilor de retail, iar 90% celor instituţio­nali. Cei din urmă vor decide şi preţul de listare. Subscrierile pe tranşa insti­tuţionalilor nu sunt publice. „Este un test important pentru piaţă, mai ales că vine înaintea unei oferte mai mari, cea a Hidro­electrica“, spune el la ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO