Burse - Fonduri mutuale

Bursa: BCR Pensii a vândut din Electrica şi Transelectrica în T2/2021 şi a cumpărat acţiuni la Transport Trade Services. Intrări la o companie de minerit şi la cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume

Bursa: BCR Pensii a vândut din Electrica şi...

Autor: Liviu Popescu

09.10.2021, 11:46 3155

♦ Active de 5,9 mld. lei şi 706.000 de participanţi ♦ În iunie 2021, BCR Pensii avea investiţii de aproape 1 mld. lei la 15 companii listate la BVB.

BCR Pensii, administrator al fondului de pensii private cu acelaşi nume, a vândut din Electrica şi Transelectrica în al doilea trimestru din 2021 şi a cumpărat acţiuni la transportatorul de mărfuri fluviale Transport Trade Services (TTS), companie listată pe 14 iunie 2021 la bursa de la Bucureşti.

Astfel, în iunie 2021, BCR Pensii avea investiţii de aproape 1 miliard de lei la 15 com­panii listate la bursa de la Bucureşti. Cea mai mare investiţie era la Fondul Proprietatea, respectiv 247 mil. lei, urmată de Banca Transilvania (185 mil. lei) şi Petrom (172 mil. lei). La proaspăt listata TTS, BCR Pensii avea investiţii de 5,4 mi­lioane de lei, potrivit datelor din raportul semestrial.

„Rebalansarea expunerii la TEL şi EL a avut ca bază modelele interne de evaluare care au luat în calcul diminuarea estimărilor de profit în contextul creşterii preţurilor la electricitate şi a creşterii ratelor de do­bândă“, spune Mugur Popescu, director de investiţii la BCR Pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO