Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BT Capital Partners menţine ratingul de tip neutru şi preţul ţintă pentru acţiunile One United Properties: Potenţial de creştere de 9% în funcţie de preţul actual de la BVB. Compania este pe plus cu 5,5% la BVB în 2023. În ultimele 12 luni, One are minus 9,5%

Bursă. BT Capital Partners menţine ratingul de tip...

Autor: Eduard Ivanovici

18.05.2023, 07:00 783

Analiştii de la BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului fi­nan­ciar Banca Transilvania, şi-au men­ţi­nut ratingul de tip neutru în cel mai re­cent raport de analiză pentru dez­vol­tatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE), publicat pe platforma BVB Research la scurt timp după ce compania de real estate şi-a anunţat situaţiile fi­nan­ciare aferente primelor trei luni din an.

Cu un target de 0,998 lei pe unitate şi un preţ de tranzacţionare de 0,915 lei pe acţiune, randamentul potenţial al ONE este de circa 9%, ceea ce ar aduce valoarea de piaţă a societăţii la circa 3,7 mld.lei, arată cal­culele realizate de ZF. „Veniturile din vânzări de pro­prietăţi rezidenţiale au urcat la T1/2023, crescând cu 67% an/an şi cu 92% trimestru/trimestru, la 329 de milioane de lei, mai mult decât antici­pasem (plus 8,2% faţă de estimări). Conform rezultatelor, acest lucru s-a datorat unei oferte rezidenţiale extinse şi diversificate“, scrie compania de brokeraj.

Între timp, marjele au coborât cu aproape 11 puncte procentuale la 31% (4,3 puncte sub estimările BT CP, dar cu o creştere de 7,2 puncte de la un trimestru la altul). Veniturile nete din proprietăţi rezidenţiale au urcat anual cu 24% şi de 2,5 ori de la un trimestru la altul, ajungând la 101,5 milioane de lei, cu 5,1% mai puţin decât estimările analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO