Bucur SA Bucureşti (simbol bursier BUCV), companie care are ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare, băuturi alcoolice, cafea, cât şi închirierea de bunuri imobiliare, a încheiat S1/2024 cu un profit net de 13 milioane de lei, cu 887% mai mult decât în perioada similară de anul trecut, când rezultatul a fost de 1,3 milioane.
Ajunse la 34,3 milioane de lei, veniturile din exploatare s-au majorat cu 525% an/an, în vreme ce cheltuielile de exploatare au urcat de la 4,3 milioane la 17,8 milioane de lei, arată raportul semestrial publicat vineri la BVB.
„În ceea ce priveşte evenimentele şi schimbările economice care îşi pun amprenta asupra societăţii şi a veniturilor pe care aceasta le realizează, considerăm că acestea rezidă în pătrunderea pe piaţa internă a investitorilor din domeniul comerţului en gros, care promovează o politică de preţuri concurenţiale datorată, în special, unui volum mare de mărfuri şi unei mari diversificări a acestora”, scriu reprezentanţii societăţii.
La ora publicării ştirii, acţiunile BUCV se apreciau cu 9,2%, însă pe un rulaj de numai 5.000 de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de 38%, pe tranzacţii de 2,2 milioane de lei şi o capitalizare de peste 100 de milioane de lei.
Longshield Investment Group (SIF4) deţine 68% din capitalul social al Bucur SA.