Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti ajunge la 10.800 de puncte. Pentru a sparge maximul istoric, indicele BET mai are nevoie de doar 0,13%. Cu alte cuvinte, la exact un an de la lockdown, bursa locală are şanse mari de a ajunge la un record istoric

Bursa de la Bucureşti ajunge la 10.800 de puncte. Pentru...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2021, 12:22 298

Luni la ora 12:00 indicele principal BET al bursei de la Bucureşti înregistra un nivel de 10.800 de puncte, neatins de aproape 14 ani, ceea ce înseamnă că pentru a sparge maximul istoric de 10.813 puncte, din 24 iulie 2007, bursei locale îi mai lipseşte doar 0,13%.

Spre comparaţie, la ora redactării acestei ştiri, indicele principal BET urcă cu 0,5%, evoluţie susţinută de dinamica verde de pe pieţele europene şi de indicii futures din SUA.

În şedinţa de vineri, indicele principal BET a deschis pe minus pentru ca după-amiază, de la ora 16:30, adică atunci când a deschis Wall Street, indicele să înregistreze un plus de până la 0,4%.

Aşadar, atenţia investitorilor de la Bucureşti este îndreptată astăzi spre Wall Street, acolo unde vineri Dow Jones a înregistrat un nou maxim istoric pe fondul planului de stimulare economică, iar astăzi Dow Futures este pe plus cu 0,43%.

Prin urmare la un an de la anunţul instituirii stării de urgenţă în România, prin implementarea lockdownului, bursa de la Bucureşti se pregăteşte să sărbătorească un maxim istoric, ceea ce înseamnă o ocazie bună pentru listări – mai ales pentru statul român, dar şi pentru antreprenori.

De la începutul anului 2021 indicele principal BET a urcat cu aproape 10%, arată datele agregate de ZF.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO