Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti are în medie o scădere de 0,2% în luna august. Istoric, doar trei luni dintr-un an – august, septembrie şi martie, sunt cu scăderi pentru Bursa locală

Bursa de la Bucureşti are în medie o scădere de 0,2%...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2022, 00:00 189

Bursa de la Bucureşti s-a depreciat cu 0,2% în medie în fiecare lună august din 1997 încoace, adică de la înfiinţarea indicelui BET, cel mai probabil pe fondul perioadei de vacanţă care duce la diminuarea lichidităţii, dar şi ca urmare a sezonului de raportări financiare.

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Bloomberg şi pe baza mediei aritmetice lunare din 1997 încoace, indicele principal BET înregistrează scăderi pe parcursul a doar trei luni dintr-un an, respectiv martie (0,3% - când sunt anunţate propunerile de dividende), august (0,15%) şi septembrie (0,3%).

Pe parcursul lunii august, marile companii listate vor ieşi la tablă cu rezultatele financiare pe S1/2022. De la început de 2022 indicele BET are minus 4% dar cu tot cu dividende dinamica este de plus 3,9%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO