Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, o nouă scădere importantă vineri, ca reacţie la scăderea bursei americane de joi seara: "Au scăzut puternic pieţele din America şi s-a văzut imediat şi la noi"; Petrom: -4%, Banca Transilvania -3%. BRD -3%, SIF-urile -4%

Bursa de la Bucureşti, o nouă scădere importantă...
28.02.2020, 10:37 1449

Bursa de la Bucureşti a deschis vineri într-o scădere accelerată, ca reacţie la scăderea pieţelor americane de joi seară. "Au scăzut pieţele americane şi s-a văzut imediat la noi. Problema este că şi pe indicii futures, piaţa americană este în scădere în continuare”, a comentat un broker de la Bucureşti.

În jumătate de oră volumul de tranzacţionare la Bucureşti a crescut de trei ori faţă de o şedinţă obişnuită, ajungând la 16 mil. lei.

Petrom a deschis cu un minus de 4%, Banca Transilvania şi BRD cu un minus de peste 3%, indicele BET-Fi a scăzut cu 4,6%, iar indicele BET a avut un minus de 3,4%.

Deşi coronavirusul nu are rezultate pe măsura isteriei care s-a creat, toată lumea este îngrijorată, existând probleme în lanţurile de aprovizionare, având în vedere că China este unul dintre cei mai mari furnizori de produse ai lumii.

Din cauza coronavirusului, care se răspândeşte foarte repede, şi pentru care nu s-a găsit încă un vaccin, a determinat reducerea masivă a zborurilor aeriene, scăderea turismului în zonele aglomerate şi golirea magazinelor, oamenii grăbindu-se să îşi facă stocuri de produse de urgenţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO