Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ce fac în 2022 acţiunile Chimcomplex, cele care în 2021 au adus un randament de 1.200%: au minus 23%

Bursă. Ce fac în 2022 acţiunile Chimcomplex, cele care...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2022, 07:22 972

♦ Cele mai recente rezultate financiare, afectate de ritmul de creştere al cheltuielilor.

Acţiunile Chimcomplex (simbol bursier CRC), grup care deţine platformele Borzeşti şi Oltchim, înregistrează de la începutul anului o scădere de circa 23%, tranzacţiile totale ajungând la 43 de milioane de lei, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Valoarea de piaţă a companiei controlate de Ştefan Vuza atinge astfel 5,9 miliarde de lei, peste capitalizarea a 14 emitenţi din 20 incluşi în indicele de referinţă BET.

Cu un randament de 1.200% în 2021, Chimcomplex a fost cea mai performantă investiţie la BVB anul trecut, având cel mai probabil şi cea mai bună evoluţie anuală a unei companii listate din istoria pieţei locale.

Capitalizarea companiei a urcat astfel într-un an de la 574 mil. lei la aproximativ 7,7 miliarde de lei, arată datele BVB. Randamentul istoric a fost susţinut de rezultatele financiare în creştere pe fondul cererii mai mari şi al preţurilor pentru polioli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO