Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Compania poloneză de brokeraj Ipopema vede un preţ ţintă de 0,54 lei pentru acţiunile Impact, adică un potenţial de creştere de 43%

Bursă. Compania poloneză de brokeraj Ipopema vede un...

Autor: Eduard Ivanovici

24.11.2022, 07:22 424

♦ Recomandare de cumpărare a acţiunilor, cu o uşoară creştere a targetului.

Analiştii firmei poloneze de investiţii şi brokeraj Ipopema Securities au oferit un preţ ţintă de 0,54 lei pentru acţiunile dezvolta­torului imobiliar Impact (simbol bursier IMP). Raportat la preţul actual de tranzacţionare de 0,378 lei pe unitate, targetul implică un randament de circa 43%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din analiza companiei.

„Profitul net din T3/2022 a fost de un milion de lei (minus 90% anual şi minus 87% trimestrial), cu 61% sub estimările noastre, iar veniturile generate de stocuri imobiliare a ajuns la 66 milioane de lei (plus 62,6% anual şi plus 25% trimestrial), cu 24% peste aşteptări“, se arată în document.

Ipopema şi-a menţinut ratingul de tip „buy“, argumentând că dezvol­tatorul este bine poziţionat într-un sector aflat în creştere. Anteriorul preţ ţintă era de 0,52 lei pe unitate. Grupul adaugă că va continua să monito­rizeze activitatea companiei de real estate, concen­trându-se asupra modalităţilor de ajustare a costurilor cu materialele de construcţie şi forţa de muncă. În primele nouă luni, Impact a avut un profit de 15 milioane de lei, de la 7,5 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021, şi afaceri de 156,3 mil. lei, plus 43%. Marja brută a ajuns la 36%, de la 33% în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO