Burse - Fonduri mutuale

Bursă. De ce cresc acţiunile Antibiotice Iaşi? În ultima săptămână au plus 44%

Bursă. De ce cresc acţiunile Antibiotice Iaşi? În...

Autor: Liviu Popescu

14.06.2024, 07:40 1913

Acţiunile companiei de stat Antibiotice Iaşi (ATB), principalul producător de medicamente din România, se tranzacţionau ieri după-amiază la un maxim istoric de 3,16 lei pe unitate, în urcare cu 15% faţă de şedinţa precedentă, şi pe tranzacţii de 3,6 mil. lei, arată datele BVB. 

Compania nu a avut noutăţi pentru investitori astfel că cel mai probabil investimentul pozitiv al acestora este legat de anunţul de finanţare europeană nerambursabilă de 100 mil. euro pentru construirea a două noi fabrici de medicamente critice. Spre comparaţie indicele BET se apreciază cu 0,2%.

„Pe fondul ştirilor pozitive apărute cu privire la investiţiile viitoare, precum şi a faptului că valoarea dividendului nu a fost aprobată de AGA, preţul acţiunii a urcat considerabil. Trendul a fost susţinut de apariţia unor ordine mai mari de cumpărare”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest. În ultima săptămână acţiunile Antibiotice Iaşi s-au apreciat cu 44%, arată datele BVB. Compania are o capitalizare de 2,12 miliarde de lei. Statul român are o deţinere de 53% prin Ministerul Sănătăţii. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro