Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a deschis tranzacţiile de miercuri cu creşteri de 1,5-4% pe toţi indicii, după ce a înregistrat marţi cea mai bună şedinţă din decembrie 2018 încoace

Bursa de la Bucureşti a deschis tranzacţiile de...

Autor: Roxana Rosu

25.03.2020, 10:07 201

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de miercuri cu creşteri de 1,5-4% pe toţi indicii, după ce a înregistrat marţi cea mai bună şedinţă din decembrie 2018 încoace.

Indicele principal, BET, afişa astăzi la ora 10.10 un plus de 3,86%, BET-Fi,  al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 1,5%, iar indicele sectorului energetic, BET-NG, de 4%.

Dintre principalele companii listate, incluse în indicele BET, Banca Transilvania urca după primele tranzacţii cu 5,8%, BRD cu 4,5%, Medlife cu 1,4%, iar DIgi cu 1,7%. 

Toate companiile din energie erau de asemenea pe verde, cu 3,4% la OMV Petrom , 5,5% la Transelectrica şi 2,7% la Romgaz.

Bursa a avut ieri cea mai bună şedinţă din decembrie 2018 încoace, adică din ultimele 15 luni, într-un climat investiţional în care cumpărătorii şi-au făcut resimţită prezenţa în piaţă. Lichiditatea de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de circa 42 mil. lei, la jumătate faţă de şedinţa precedentă şi cu 35% mai scăzută faţă de media anului 2020, ceea ce arată că vânzările nu mai fost atât de agresive ca în zilele trecute.

După mai multe şedinţe negative, investitorii de la bursă au luat marţi o gură de oxigen, dar un broker atrage atenţia asupra faptului că deşi azi “la butoane” au fost cumpărătorii, mâine vor apărea din nou vânzătorii.

Pe plan extern, Dow Jones, indicele bursier principal al bursei din SUA, cea mai mare la nivel mondial, s-a apreciat marţi cu 11,4% şi a înregistrat cea mai bună şedinţă de tranzacţionare din 1933 încoace pe fondul optimismului în creştere al investitorilor că Congresul American va ajunge la un acord cu privire la un pachet de stimulente fiscale care vizează combatarea impactului economic al coronacrizei, scrie Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO