Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, a doua cea mai performantă piaţă de capital din UE în primele nouă luni din 2018

Marcel Murgoci directorul de operaţiuni al Estinvest

Marcel Murgoci directorul de operaţiuni al Estinvest

Autor: Liviu Popescu

10.10.2018, 00:07 791

Bursa de Valori de la Bucureşti, ca­talogată încă piaţă emergentă de agen­ţiile de evaluare financiară, a fost a doua cea mai performantă pia­ţă de ca­pi­tal din Uniunea Euro­pea­nă în pri­mele nouă luni din 2018, cu un plus de 8,5%, evo­luţie sus­ţi­nută prin­tre altele şi de rezultatele fi­nan­­ciare îm­bu­nă­tăţite ale compa­niilor faţă de anul precedent.

Spre comparaţie, pri­mul loc este revendicat de bursa de la Helskini cu un plus de 10,7%, potrivit datelor agre­gate de ZF din platforma agen­ţiei de ştiri Bloomberg.

Cu tot cu dividende, respectiv in­dicii bursieri total return, situaţia este diferită în contextul în care bur­sa de la Bucureşti urcă pe primul loc cu un randament de 17,6%, în timp ce bursa de la Helskini cade pe locul al doilea cu un plus de 13,4%.

„Factorul determinant al creş­terii indicilor bursieri, mai ales în pri­mul tri­mestru al acestui an, a fost ran­da­men­tul ri­dicat al di­vi­den­delor dis­­tri­buite de că­­tre emi­tenţi. Ast­fel, in­di­cele BET a de­păşit la sfâr­şitul lu­nii apri­lie 2018 va­loa­rea de 9.000 punc­­te, după care a existat o corecţie ce a dus indicele sub valoarea de 7.900 puncte, la începutul lunii iulie“, spu­ne Marcel Murgoci, directorul de ope­raţiuni al Estinvest, una dintre ce­le mai vechi case de brokeraj din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO