Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a închis cu o scădere de 6,3%, cea mai abruptă prăbuşire din ultimii ani. Principalele acţiuni au marcat pierderi chiar şi de 8%

Bursa de la Bucureşti a închis cu o scădere de 6,3%,...
24.08.2015, 18:56 1467

Bursa de la Bucureşti nu a rezistat valului de cădere de pe principalele burse ale lumii, aşa că sedinţa de luni a consemnat o scădere abruptă de 6,3%, la nivelul principalului indice BET, care urmăreşte evoluţia principalelor 10 acţiuni.

Petrom, cea mai valoroasă acţiune de la Bucureşti, a consemnat un minus de 8%, în timp ce Fondul Proprietatea, cea mai tranzacţionată, a căzut cu 6,7%.

SIF-urile au pierdut pe medie 6,65%, SIF 3 pierzând chiar 9%.

Brokerii spun că bursa de Bucureşti va evolua în funcţie de ce se întâmplă în afară.

Aceste căderi dau posibilitatea investitorilor să tranzacţioneze mai mult pe acţiuni, în speranţa că vor câştiga din diferenţele de curs.

SIF-urile chiar au scăzut mai mult, dar spre finalul şedinţei au mai recuperat o dată ce ordinele de cumpărare au revenit în piaţă.

Pentru sedinţa de marţi brokerii se aşteaptă la noi scăderi, mai ales după ce bursa din America a deschis luni după-amiază, într-o cădere puternică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO