Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a închis vineri cu cel mai scăzut rulaj din ultimele luni

Bursa de la Bucureşti a închis vineri cu cel mai scăzut rulaj din ultimele luni
09.07.2010, 17:09 24

Bursa a avansat vineri şi cu 0,5%, pe cel mai redus rulaj dinultimele trei luni, însă nu a reuşit să recupereze corecţiileuşoare din primele trei şedinţe, astfel că indicele general, BET-C,a scăzut şi în această săptămână, cu 0,27%, scrie MediafaxBusiness.

Piaţa a marcat astfel a treia săptămână consecutivă de corecţii, încare a coborât cumulat cu 5,84%. Totuşi, raportat la nivelul de lafinalul anului trecut, indicele general al bursei are încă uncâştig de 5,28%.

În ultima şedinţă a săptămânii, investitorii au avut un interesvizibil mai redus pentru tranzacţionare, realizând operaţiuni cuvolume scăzute de acţiuni. Valoarea cumulată a transferurilor dinpiaţa principală, de numai 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), afost de peste două ori mai redusă comparativ cu rulajul de joi, de12,5 milioane lei (2,9 milioane euro).

O lichiditate inferioară celei de vineri a fost înregistrată la 29aprilie, însă atunci mai multe de jumătate dintre acţiunile listatela BVB erau suspendate de la tranzacţionare pentru întrunirea AGAde la companiile emitente. La acea dată, tranzacţiile au însumatnumai 1,9 milioane lei (480.000 de euro). Citiţi mai mult despreevoluţia Burseide Valori Bucureşti pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO