Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a procesat marţi acţiuni de 2,5 mil. lei ale companiei de securitate cibernetică SafeTech Innovations

Bursa de la Bucureşti a procesat marţi acţiuni de 2,5...

Autor: Tibi Oprea

20.10.2020, 18:37 433

Marţi, la ora 12.08, a fost înregistrate în sistemul Bursei de la Bucureşti un număr de 625.000 de acţiuni SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească specializată în furnizarea de soluţii de securitate cibernetică, reprezentând 20% din capitalul social al acesteia, aferente plasamentului privat prin care compania a atras de la investitori 2,5 milioane de lei, potrivit datelor de la BVB.

Pachetul de acţiuni a fost înregistrat pe sistemul de tranzacţionare POFX administrat de Bursa de Valori Bucureşti, destinat ofertelor publice şi plasamentelor private.

SafeTech a atras luni de la investitori 2,5 milioane de lei după ce oferta a fost suprasubscrisă în 37 de secunde, ajungând la o rată record de subscriere de 857%, adică o suprasubscriere de 8,6 ori, respectiv cea mai mare rată de subscriere a unei oferte desfăşurate de o companie privată listată la Bursa de la Bucureşti în ultimii şase ani.

SafeTech a vândut acţiuni la preţul de ofertă de 4 lei pe unitate, din care 3,8 lei pe acţiune prima de emisiune, iar în urma plasamentului privat societatea a ajuns la o valoare de piaţă de 12,5 milioane de lei.

Odată ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, spre finele anului, free-float-ul SafeTech va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO, şi Paul Rusu, Director Financiar, vor deţine fiecare o participaţie de 40% în companie.

Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare şi va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO