Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,02%, în linie cu bursele externe

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,02%, în linie cu bursele externe

Foto: Octav Ganea

Autor: Stefan Musgociu

06.12.2011, 17:29 136

Bursa de la Bucureşti a scăzut marţi cu 1,02%, într-o piaţă în care investitorii au urmat linia descendentă a burselor externe şi au introdus mai multe ordine de vânzare, în special pentru acţiunile SIF-urilor, care au coborât cu până la 4,6%.

Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare la BVB au plasat încă de la deschidere ordine de vânzare la preţuri în scădere uşoară, după ce bursele externe au coborât, influenţate de avertismentul S&P că ar putea reduce ratingurile a 15 ţări din zona euro.

Astfel, piaţa a scăzut cu aproape 0,9% în primele minute, însă spre mijlocul zilei a început să revină uşor spre nivelul de la finalul şedinţei precedente.

În cazul acţiunilor celor cinci SIF-uri, investitorii au plasat mai multe ordine de vânzare în a doua parte a şedinţei, la preţuri cu peste 3% mai reduse, deşi ordinele au fost pentru volume reduse.

La finalul şedinţei, acţiunile SIF-urilor consemnau scăderi cuprinse între 3,45% şi 4,63%.

Astfel, indicele BET-FI a încheiat ziua în coborâre cu 3,05%, scăderea fiind încetinită de titlurile Fondului Proprietatea, care au consemnat o corecţie de 1,17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO