Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti are în prezent numai două companii care pot intra în indicele global MSCI

Autor: Luciana Georgescu

27.06.2014, 00:06 708
În prezent, România este catalo­ga­tă drept ţară de frontieră din punct de vedere bursier, ceea ce înseamnă că un singur tip de investitori pot plasa bani, însă ţinta este categoria statelor emer­gen­te, care presupune pieţe mai dezvol­ta­te şi mai lichide, capabile să atragă un număr mai mare de investitori, a declarat Cristian Micu, de la NBG Securities, la ZF Live.
 
„Trecerea la emerging market tre­buie pri­vi­tă în mod obiectiv. Este un cerc vicios, com­paniile nu se listează pen­tru că piaţa nu are suficientă lichidi­ta­te, iar piaţa nu are lichiditate pentru că nu sunt companii interesante“, a declarat Micu. El a precizat că acest cerc poate fi spart de listările pe care le-a făcut şi pe care continuă să le facă statul, întrucât listă­rile atrag investitori şi cresc lichi­di­tatea în piaţă.
 
Micu a menţionat că în prezent exis­tă două companii - Petrom şi Rom­gaz - care se califică pentru statutul de piaţă emergentă, însă este nevoie de cel puţin trei acţiuni pentru ca Ro­mâ­nia să iasă din categoria ţărilor de frontieră. Celelalte două companii care sunt la limită sunt BRD şi Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO