Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti are plus 10,7% la zece luni, cu mult în spatele pieţelor de capital din regiune

Bursa de la Bucureşti are plus 10,7% la zece luni, cu...

Autor: Dan Grigore Ivan, Sorin Pâslaru

07.11.2017, 00:07 580

Indicele BET, reprezentantiv pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, s-a apreciat cu 10,7% în perioada ianuarie-octombrie, evoluţie în linie cu media europeană, dar cu mult în spatele altor pieţe bur­siere din regiune, arată calculele ZF pe baza date­lor Bloom­berg, care monitorizează evoluţiile bursiere.

Astfel avansul indicelui BET la zece luni este în urma unor creşteri bursiere precum cea din Ungaria (24%) sau Polonia (31%).

Anul 2017 s-a dovedit până acum unul dintre cei mai ge­ne­­roşi din istorie cu pieţele de capital, în condiţiile în care un cu­mul de factori a condus la spargerea multor praguri istorice.

În Europa, indicele DAX, referinţa bursei din Germania, cea mai mare economie a Europei şi locomotiva care a împins la o revenire peste aşteptări în zona continentală, a crescut de la începutul acestui an cu 17%, cu şapte puncte procentuale peste media europeană (indicele DAX include şi dividendele).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO