Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, cea mai performantă din Europa în lunile de vară

Finanţe personale

 Bursa de la Bucureşti, cea mai performantă din Europa...

Autor: Liviu Popescu

10.09.2019, 07:50 279

Bursa de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţia de evaluare financiară FTSE Russell, a fost cea mai performantă piaţă de capital din Europa în lunile din vara anului 2019, respectiv iunie, iulie şi august, în contextul în care indicele principal BET s-a apreciat cu aproape 9%, potrivit calculelor realizate de ZF din platforma Bloomberg.

Spre comparaţie, locul doi este ocupat de bursa de la Milano, cu o creştere de 7,7% a indicelui principal, în timp ce bursa din Germania, cea mai mare economie europeană, a urcat cu 1,8%.

„Dacă analizăm modelul de afaceri al companiilor din BET, gradul de maturitate, faptul că majoritatea acestora îşi desfăşoară activităţile principale în interiorul graniţelor fără a fi expuse într-o măsură semnificativă la riscuri geopolitce şi de curs de schimb, putem afirma că indicele BET este un indice defensiv, care probabil a atras atenţia investitorilor străini în această perioadă tulbure pentru pieţele financiare globale”, spune Luca Nicolae, analist de investiţii la societatea de brokeraj Tradeville.

Prin urmare, investitorii de la bursa românească au avut o vară profitabilă în 2019, perioadă de timp care a respectat doar parţial caracteristicile unui sezon estival, potrivit datelor agregate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO