Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de astăzi cu o puternică serie de creşteri: Avans 5,7% pe BET şi 5,4% pe BETAeRO. MedLife are plus 10%, TeraPlast 8,7%, BRD 8%

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de astăzi cu o...

Autor: Eduard Ivanovici

09.03.2022, 10:44 306

Bursa de Valori Bucureşti continuă să îşi revină în urma şocurilor trimise către pieţele internaţionale de capital de către războiul ruso-ucrainean şi deciziile luate în acest sens de liderii mondiali.

La aproximativ 40 de minute de la deschiderea şedinţei de astăzi, indicele de referinţă BET, din care fac parte cele mai lichide acţiuni listate la BVB, creştea cu 5,7% .

Din companiile incluse în indice, operatorul privat de sănătate MedLife afişa un avans de 10%, în timp de producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa şi BRD, cea mai performantă companie din BET în primele două luni din 2022, se apreciau cu 8,7%, respectiv 8%, potrivit BVB.

Luni, BVB a marcat cea mai slabă şedinţă din 16 martie 2020 încoace, adică de la declanşarea pe fondul pandemiei a stării de urgenţă în România. În total, bursa românească a pierdut aproape 13 miliarde de lei (6,1%) din capitalizare.

Ieri, bursele europene au crescut, cel mai probabil, datorită ştirilor conform cărora Uniunea Europeană ia în calcul un plan de finanţare cu bonduri. Programul implică un set masiv de cheltuieli pentru apărare şi energie.

Luând în calcul dinamica de la startul sesiunii de astăzi, indicele BET este pe minus cu 9,8% de la începutul anului. BETAeRO a scăzut cu 11,8% în acelaşi interval de timp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO