Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe verde, indicele principal, BET, urcând cu 4,4%. BRD creşte cu 5%, Banca Transilvania cu 4%, MedLife cu 6%, Petrom cu 3,7%, Nuclearelectrica cu 2%

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de marţi pe...

Autor: Roxana Rosu

08.03.2022, 10:37 1153

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de marţi pe verde, indicele principal, BET, având la ora 10.30 un plus de 4,4%, ajungând la 11,449 puncte.

BET-Fi avea la aceeaşi oră un avans de 1,7%, iar BET-TR, care reflectă evoluţia celor mai lichide 17 acţiuni listate la BVB şi dividendele distribuite de acestea de 4,4%, la fel ca BET-NG, ce reuneşte cele mai importante companii româneşti din domeniul energetic.

Din rândul companiilor din prima ligă bursieră, BRD creşte cu 5%, Banca Transilvania cu 4,17%, Nuclearelectrica cu 2%, MedLife cu 6%, Petrom cu 3,7%, TeraPlast cu 6%, iar One Unite Properties cu 6,8%, arată datele agregate de ZF.

Bursa de la Bucureşti a avut luni a şasea sesiune conse­cutivă de scăderi, în contextul în care indicele principal BET a deschis şedinţa cu o scădere de 5%-6% şi cu o balanţă înclinată spre vânzători în ceea ce analiştii au apreciat ca fiind în principal ordine panicarde.

Totuşi, indicele a revenit spectaculos spre finalul şedinţei în contextul apariţiei cumpă­rătorilor şi cu toate că intensitatea confictului militar din est nu a dat semne de diminuare.

 




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO