Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti după rezultatele alegerilor şi condamnarea lui Liviu Dragnea: creştere de 1,3% pe un rulaj de 45 mil. lei în doar câteva ore

Bursa de la Bucureşti după rezultatele alegerilor şi...

Autor: Tibi Oprea

28.05.2019, 13:43 1776

Investitorii au fost mai activi după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare şi condamnarea lui Liviu Dragnea, astfel că marţi Bursa de la Bucureşti a prezentat o dinamică mai bună decât în şedinţa de luni. Astfel, la ora 13.30 erau înregistrate creşteri pe toţi indicii bursieri, cu un plus de 1,3% pentru indicele principal BET, în contextul unui rulaj de 45 milioane de lei, peste media zilnică tranzacţionată. Astfel, după alegerile europarlamentare de duminică, BET înregistrează de luni o creştere cumulată de 1,95%, la 8.349 de puncte.

Cele mai tranzacţionate acţiuni de la jumătatea şedinţei de marţi erau acţiunile BRD, care înregistrau plus 2,53%, pe un rulaj de 16 mil. lei, urmate de acţiunile Băncii Transilvania, care se tranzacţionau în creştere cu 2,27%, pe un rulaj de 10,2 mil. lei.

Cea mai mare creştere a preţului au înregistrat-o însă acţiunile Sphera, care au avut luni plus 3,17%. La polul opus, Vinăriile Purcari şi-au adâncit scăderea înregistrată luni, de minus 1,88%, la minus 3,35%, respectiv până la 20,2 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO