Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este complet decuplată de pieţele externe în ultima lună. BET are minus 5,5%, printre cele mai abrupte scăderi din UE

Bursa de la Bucureşti este complet decuplată de...

Autor: Liviu Popescu

23.05.2018, 00:05 418
♦ În ultima lună companiile listate şi-au publicat rezultatele trimestriale, iar reacţiile investitorilor nu au întârziat să apară ♦ Declaraţiile nefericite cu privire la Pilon II au schimbat peisajul bursier.

Bursa de la Bucureşti este complet decuplată de evoluţia pieţelor externe de capital în condiţiile în care în ultima lună indicele principal BET a scăzut cu 5,5%, printre cele mai abrupte scăderi ale unei pieţe de capital din Uniunea Europeană, iar unele burse europene afişează chiar şi plusuri de 6,5%, cum este cazul Marii Britanii, sau 5% cum este indicele DAX din Germania.

Însă de la începutul anului bursa de la Bucureşti rămâne pe prima poziţie în Uniunea Europeană graţie unui avans de 2% înregistrat marţi, ceea ce urcă randamentul indicelui BET în 2018 la aproape 9, potrivit datelor investing.com. Marţi bursa de la Bucureşti a pus capăt unei serii con­secutive de şapte şedinţe de scădere, perioadă de timp în care incertitudinile au venit din plan politic cu privire la arhitectura Pilon II de pensii, printre cei mai activi investitori de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO