Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este la maxim istoric după indicele BET-TR

Finanţe personale

Bursa de la Bucureşti este la maxim istoric după...

Autor: Liviu Popescu

09.10.2018, 00:07 821

Indicele bursier BET-TR, care reflectă atât evoluţia preţului ac­ţiunilor din prima ligă bursieră de la Bucureşti, cât şi dividendele oferite de acestea, este la maximul istoric de circa 12.400 de puncte pe fondul unei politici generoase de dividende, dar şi ca urmare a disipării temerilor cu privire la măsurile legislative cu impact negativ pe piaţa de capital.

La evoluţia cu aproape 20% a indicelui de la începutul anu­lui 2018 au contribuit şi rezultatele financiare îmbunătă­ţi­te care le-ar putea permite companiilor să livreze anul vi­itor di­vidende cu randamente asemănătoare cu cele din 2018, dar şi decizia agenţiei FTSE Russell de îmbu­nătă­ţire a două cali­fi­ca­tive ale pieţei locale de capital. „În ultimii trei ani Româ­nia s-a aflat în topul randa­men­telor dividendelor acordate. Proba­bil vom avea iarăşi 6-8 companii din indicele BET care vor asi­gura randamente ale dividendelor de cel puţin 7%. Divi­den­dele au fost şi rămân principalul vector al pieţei româneşti în sezonul toamnă-iarnă“, spune Alin Brendea, director general adjunct al  Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO