Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este pe roşu la mijlocul zilei, cu scăderi de 1-2% pe toţi indicii

Bursa de la Bucureşti este pe roşu la mijlocul zilei,...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2020, 12:11 184

Bursa de la Bucureşti este pe roşu la mijlocul zilei, cu scăderi de 1-2% pe toţi indicii, în timp ce majoritatea companiilor listate afişau pierderi ce variază între 0,2% şi aproape 6%.

Indicele principal, BET, are -1,9% la ora 12.00, BET-Fi -1,22%, iar indicele energetic BET-NG -0,8%.

În rândul companiilor din componenţa BET, cea mai mare scădere este înregistrată de BRD, cu -5,9%, după ce banca a anunţat astăzi că acţionarul majoritar, Societe Generale, a solicitat păstrarea profitului din 2019, de 1,5 miliarde lei, în conturile băncii, fără a fi distribuit ca dividende.

Tot în zona bancară, Banca Transilvania are -2%.

În sectorul energetic, aproape toate companiile sunt în scădere, cu -0,8% la OMV Petrom, -1.2% la Romgaz şi -2% la Transgaz. Singura excepţie era la ora menţionată Nuclearelectrica, cu un avans de 0,4%. 

Prin prisma dinamicii indicelui principal BET, bursa de la Bucureşti s-a prăbuşit cu 16% în martie 2020, acesta fiind cel mai abrupt declin lunar din ianuarie 2009 încoace, adică de când criza financiară începea să-şi înfigă adânc colţii în economia românească, arată datele agregate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO