Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, în dialog cu studenţii. Cât de mare este deschiderea tinerilor pentru investiţiile la bursă şi ce vor să ştie

Radu Hanga, preşedintele BVB, a fost prezent luni la o întâlnire cu studenţii de la SNSPA pe tema finanţării economiei româneşti cu ajutorul pieţei de capital. Moderator a fost prof. univ. dr. Lucian Anghel, fost preşedinte BVB.

Radu Hanga, preşedintele BVB, a fost prezent luni la o întâlnire cu studenţii de la SNSPA pe tema finanţării economiei româneşti cu ajutorul pieţei de capital. Moderator a fost prof. univ. dr. Lucian Anghel, fost preşedinte BVB.

Autor: Tibi Oprea

11.03.2025, 07:20 277

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a organizat luni o discuţie cu Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, despre fi­nanţarea econo­miei româneşti prin inter­mediul pieţei de capital. Evenimentul a fost moderat de prof. univ. dr. Lucian Anghel, fost preşe­dinte al BVB, iar sala multifuncţională a fa­cultăţii a fost plină, cu locuri ocupate şi pe margine.

Studenţii la mana­gement au adre­sat o mulţime de întrebări, şi mai de profunzime şi mai stângace, iar discuţiile au fost sumarizate poate de cea mai importantă întrebare: „Este deschisă Bursa de la Bucureşti să deruleze un program pentru studenţii care vor să investească?” Semn că mesajul a ajuns la ei şi vor să ştie mai multe. ZF promite să aducă răspunsuri la cât mai multe din întrebările lor pe 17 martie la ZF Capital Markets Summit.

În ce să investim în contextul global actual? În ce pieţe?

Care sunt paşii listării unei companii la Bursa de Valori Bucureşti şi ce criterii trebuie să îndeplinească?

Să citim doar cărţi tipărite/audiobook-uri din zona financiară sau şi altceva?

De ce nu vin mai multe companii mari la Bursa de Valori Bucureşti?

Ce ar trebui să facă bursa pentru a atrage companii?

Care este diferenţa dintre Dedeman şi MedLife, companie privată şi companie publică, dar ambele afaceri de familie?

În acţiuni româneşti se investeşte direct prin bursă sau printr-o platformă de tranzacţionare?

Cât de mult contează inteligenţa emoţională când investim? Cât de importante sunt softskill-urile?

Ce greşeli frecvente fac investitorii la început de drum?

Cum mă informez ca începător? Care sunt primii paşi?

Este mai importantă analiza tehnică sau analiza fundamentală?

Cât de proactiv este statul român când vine vorba de listarea companiilor din portofoliu?

Cum arată procesul atunci când un investitor mare vrea să achiziţionează o participaţie semnificativă într-o companie?

Care sunt principalele riscuri care pot afecta profitabilitatea companiilor? Cum le gestionăm?

Creşterea valorii acţiunilor pe bursă poate fi considerată venit pasiv?

Cum contribuie companiile la dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti?

Cum s-a luat decizia ca acţiunea Bursa de Valori Bucureşti (BVB) să nu mai fie parte din indicele BET?

Ce impact au declaraţiile acţionarilor asupra cotaţiei?

Ziarul Financiar organizează pe 17 martie ZF Capital Markets Summit, eveniment care în 2025 ajunge la a patra ediţie. Cu o structură hibrid prin care ne vom conecta prin Zoom cu cei mai importanţi poli bursieri din Europa şi cu paneluri care vor aduce laolaltă perspectiva autorităţilor, liderilor români, analiştilor bursieri, ZF Capital Markets Summit are ca obiectiv anul acesta să răspundă unei întrebări esenţiale: cum investim în vremuri tulburi?

Cei care vor să participe la eveniment se pot înregistra şi dacă au întrebări le pot adresa în timpul evenimentului sau ulterior în sesiunea de networking. Pentru a participa fizic, accesaţi pagina dedicată evenimentelor Ziarului Financiar, unde veţi găsi toate detaliile legate de ZF Capital Markets Summit. Căutaţi secţiunea dedicată înregistrărilor şi completaţi formularul disponibil cu informaţiile solicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels