Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, într-o agonie de lichiditate continuă: care au fost cele mai slabe şedinţe de tranzacţionare din 2018

Bursa de la Bucureşti, într-o agonie de lichiditate...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.08.2018, 00:04 442

♦ În prezent, indicele BET afişează o apreciere de 5,88%, în continuare cu mult peste media europeană, ce stă în jurul lui 0%. ♦ Cele mai dinamice luni au fost cele de la începutul anului, atunci când în februarie rulajul ajungea la 1,58 miliarde lei, după un ianuarie cu 0,969 miliarde lei.

 

În acest an, media zilnică de tranzacţionare a ajuns la 54 milioane lei, însă au fost şedinţte bursiere în 2018 care au afişat rulaje chiar şi de peste zece ori mai mici decât această valoare. 

Până în prezent, dintre cele mai slabe şedinţe de tranzacţionare din acest an, trei au fost în primăvară, momentul în care de altfel piaţa de capital românească începea să dea primele semne de oboseală, restul de două fiind în vară, un anotimp definit în general de o activitate bursieră la limita plictiselii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO