Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, la maximul din 2019 şi cu un pas mai aproape să revină la aproape patru luni la nivelul dinainte de ordonanţa 114. Însă miercuri un blue chip a atins minimul istoric

Bursa de la Bucureşti, la maximul din 2019 şi cu un pas...

Autor: Liviu Popescu

27.03.2019, 18:08 861

Bursa de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, a închis pe 27 martie la maximul de la începutul anului 2019, după o creştere de aproape 1% în şedinţa de miercuri, evoluţie susţinută de acţiunile Electrica, BRD şi Romgaz.

La polul acţiunile Sphera Group, administratorul restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au închis la cel mai scăzut preţ de la listare încoace, adică din toamna anului 2017.

Compania a ajuns astfel la o valoare de piaţă de 683 mil. lei. SFG are minus 11% de la începutul anului.

Pe de altă parte, indicele principal BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 16 acţiuni listate la Bucureşti, a urcat cu aproape 9% şi cel mai probabil în aprilie va reveni la nivelul de dinainte de ordonanţa 114, aşadar la aproape patru luni de când Guvernul PSD a anunţat că urmează să adopte un act normativ care taxează băncile, companiile de energie şi din telecom, şi loveşte dur în cel mai mare investitor de la bursă - Pilonul II.

Indicele BET are nevoie de 3,5% pentru a reveni la nivelul cu care a închis în 18 decembrie 2018. Rulajul de tranzacţionare de miercuri de la bursă a fost de circa 41 milioane de lei, în scădere faţă de media anului de circa 48 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO