Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, mai săracă: acţiunile Boromir vor fi retrase de la bursă începând cu 21 ianuarie

Bursa de la Bucureşti, mai săracă: acţiunile Boromir...

Autor: Cristina Bellu

21.01.2019, 00:00 266

Acţiunile companiei Boromir Prod din Buzău, cu activităţi pe piaţa de morărit şi panificaţie, vor fi retrase de la bursă începând cu 21 ianuarie, informează compania. Acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor pe care le deţin vor putea solicita oricând contravaloarea acestora la preţul de 0,41 lei/acţiune, precizează documentul.

Boromir IND, firma care controlează 97,6% din capitalul social al Boromir Prod Buzău, a anunţat în vara anului trecut că oferă 3,56 mil. lei acţionarilor minoritari pentru a prelua şi restul de 3,7% din capital. Operaţiunea viza 8,69 milioane acţiuni, la preţul de 0,41 lei/acţiune, mai mare cu 32% faţă de cel de preanunţ.

Boromir IND a derulat în perioada februarie-martie o ofertă publică de cumpărare adresată tuturor acţionarilor minoritari ai Boromir Prod, care a vizat preluarea unui pachet de 13,2 mililoane de acţiuni, respectiv 5,6% din capitalul social. În urma acestei operaţiuni, Boromir IND a preluat 96,2% din capitalul social al producătorului de panificaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO