Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti nu este mişcată de alegerile europarlamentare şi de referendumul pe justiţie. Interes crescut pe Romgaz pe fondul apropierii ultimei şedinţe cu drept de dividend

Bursa de la Bucureşti nu este mişcată de alegerile...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2019, 15:02 286

Bursa de Valori Bucureşti a crescut astăzi la ora 13.30 cu 0,25%, la 8.209 puncte, pe fondul unor tranzacţii de 28 mil. lei, rulajul nefiind impulsionat de alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie care au avut loc duminică, investitorii fiind căliţi de astfel de evenimente.

Cea mai tranzacţionată acţiune în funcţie de valoare a fost Romgaz (SNG), 30 mai 2019 fiind data ex-dividend, prima zi de tranzacţionare care nu mai oferă dreptul la dividende, în timp ce 31 mai 2019 este data de înregistrare. La ora redactării acestei ştiri, erau înregistrate tranzacţii cu acţiuni SNG în valoare de 20 milioane lei.

Spre comparaţie, a doua cea mai tranzacţionată acţiune este cea a Băncii Transilvania (TLV), pe un rulaj de 5 milioane de lei.

De la începutul anului, acţiunile SNG înregistrează o creştere de 22,66%, pe fondul unor tranzacţii de 308 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 10,9% în aceeaşi perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO