Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, o piaţă a investiţiilor pentru dividende pentru încă doi-trei ani

Bursa de la Bucureşti, o piaţă a investiţiilor pentru...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2018, 00:07 2295

Bursa de la Bucureşti este o piaţă favorabilă investitorilor cu un profil redus de risc şi se profilează tot mai accentuat ca una a investiţiilor pentru dividende, caracteristică ce s-ar putea menţine pentru încă doi-trei ani, consideră un analist.

Companiile din structura indicelui principal BET se prezintă în faţa acţionarilor cu un randament brut al dividendelor de 6%, construit în special pe distribuirea aproape integrală a rezultatelor nete realizate de companiile de stat la cerinţa acţionarului majoritar, dar şi pe fondul unor rezultate financiare pe 2017 îmbunătăţite faţă de anul precedent.

„Evident, rate de distribuţie atât de ridicate nu sunt sustenabile pe termen lung, însă intrarea în zona de maturizare a ciclului economic pe care îl traversăm şi politica economică a statului român lasă loc pentru menţinerea acestei caracteristici a pieţei locale pentru încă doi-trei ani“, spune Alin Brendea, director general adjunct la compania de brokeraj Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO