Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti s-a apreciat cu 9% în noiembrie, cea mai bună lună din ultimii aproape doi ani. Cum va fi decembrie?

Finanţe personale

Bursa de la Bucureşti s-a apreciat cu 9% în noiembrie, cea mai bună lună din ultimii aproape doi ani. Cum va fi decembrie?

Adrian Cojocar, director general adjunct Patria AM: În continuare văd două scenarii: ori vom continua să înregistram creşteri de mai mică amploare şi investitorii vor ignora complet datele proaste din economie şi vor privi spre viitor mizând pe o revenire economică mai probabilă începând cu trimestrul II din 2021, ori vom avea parte de multă volatilitate, respectiv perioade cu creşteri pe ştirile legate de apropierea distribuţiei vaccinului şi scăderi din cauza rezultelor mai slabe raportate de companii şi indicatorii macroeconomici dar şi legate de noi restricţii.

Autor: Liviu Popescu

02.12.2020, 16:50 443

Prin prisma evoluţiei indi­celui principal BET, bursa de la Bucureşti a încheiat luna noiembrie cu o apre­ciere de 9,12%, cea mai bună perfor­manţă lunară din fe­bruarie 2019 în­coace, adică de când investitorii apreciau modificările aduse Ordo­nanţei 114, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, indicele principal BET, cel care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 17 acţiuni de la bursa românească, a urcat pe parcursul lunii noiembrie cu aproape 780 de puncte, de la 8.510 de puncte la 9.286 de puncte, evoluţie determinată în mare parte de peisajul extern bursier.

„După un octombrie roşu dominat de ştirile privind al doilea val de răspândire a virusului COVID-19, care au obligat statele să impună restricţii temporare ceva mai dure şi care au afectat economia, în noiembrie optimismul a revenit după anunţurile privind progresele înregistrate în dezvoltarea de vaccinuri cât şi că urmare a faptului că restricţiile au dat rezultate şi s-a văzut o scădere a numărului de cazuri raportate în cele mai multe state europene şi România“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO