Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti scade la minimul ultimelor şase luni. Toţi ochii pe FED săptămâna aceasta pentru că „va mişca cu siguranţă pieţele”

Bursa de la Bucureşti scade la minimul ultimelor şase...

Autor: Liviu Popescu

19.09.2022, 00:02 924

Cu 0,4% a scăzut pe 16 septembrie 2022 indicele principal BET al Bursei de Valori Bucureşti, la aproximativ 11.754 de puncte, fiind la cel mai scăzut nivel din 4 martie 2022, adică de când nici măcar celor mai experimentaţi investitori nu le venea să creadă că la doar câteva sute de kilometri de România începuse un război. De la început de 2022 indicele BET are minus 10%. Iar mulţi dintre investitori aveau să capituleze în primăvară, adică să încerce să vândă din deţineri chiar şi cu pierderi pentru a se refugia în alte instrumente financiare, chiar şi cash, însă fără succes întrucât cumpărătorii dispăruseră.

„Cred că investitorii rămân în aşteptare pentru decizia FED de săptămâna viitoare, care cu siguranţă va mişca pieţele. În plus, nu este exclus ca vânzările să fi avut loc pentru a se trece pe titlurile de stat, care oferă o dobândă atractivă de 8% pe an”, spune Antonio Oroian, broker al Goldring.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO