Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti se chinuie să fuzioneze în decembrie cu cea de la Sibiu

Bursa de la Bucureşti se chinuie să fuzioneze în...

Autor: Dan Grigore Ivan

30.10.2016, 20:45 265
Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul celei mai mari pieţe de capital din România, sunt chemaţi pe 14 decembrie pentru a aproba fuziunea cu Bursa Sibex, prima piaţă de capital ce a activat după Revoluţie.
 
Astfel, această nouă încercare, după cea eşuată în 2006, ar putea readuce piaţa derivatelor la Bucureşti, după ce BVB a renunţat la aceste produse în 2013.
 
Pe piaţa de capital de la Sibiu sunt listate 37 de companii pe piaţa alternativă şi una pe piaţa regle­mentată, cu o capitalizare bursieră de 538 milioane de lei, iar în sep­tembrie valoarea tranzacţiilor de la Sibiu s-a ridicat la aproximativ 0,22 mi­lioane de lei.
 
Cea mai tranzacţionată companie în septembrie a fost Prodplast Imobiliare, cu tranzacţii cumulate în valoare de 164.000 lei. De altfel, Prodplast Imobiliare este emitentul cel mai valoros de pe acestă piaţă de capital, respectiv 165,5 milioane lei, echivalentul a 30,7% din capitalizarea bursieră totală a bursei de la Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO