Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori a deschis şedinţa de miercuri în scădere, toţi indicii depreciindu-se, cu valori de 2,5-3%, după ce închisese luni cu o creştere de 6,1%

Bursa de Valori a deschis şedinţa de miercuri în...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2020, 10:06 304

Bursa de Valori a deschis şedinţa de miercuri în scădere, toţi indicii depreciindu-se, cu valori de 2,5-3%, după ce închisese luni cu o creştere de 6,1%.

Indicele principal, BET, afişa un minus de 3,2%, BET-Fi, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, de 1,6%, iar indicele energetic, BET-NG de 3%.

După primele tranzacţii, companiile din structura BET erau încă pe verde, cu +3,3% la Banca Transilvania, 4,3% la BRD, la Nuclearelectrica, 4,7%, la Transgaz, 3,6%. 

Marţi, bursa a pus capăt celor opt şedinţe consecutive de scădere, iar indicele principal BET s-a apreciat cu 6,1% pe tranzacţii de trei ori mai mici faţă de rulajul de luni. Dinamica a fost determinată în principal de aprecierea acţiunilor Fondului Proprietatea cu 15,23%, respectiv a doua cea mai mare creştere de pe segmentul principal, acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti (12,87%) şi Electrica (7,94%). Din rândul acţiunilor din prima ligă bursieră, niciuna nu a înregistrat scădere, în timp ce două au rămas la aceleaşi preţuri cu cele din şedinţa precedentă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO