Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti aduce investitorilor Exchange Live 2.0, un nou terminal pentru date în timp real. Serviciul poate fi testat gratuit până la 22 mai 2021

Bursa de Valori Bucureşti aduce investitorilor Exchange...

Autor: Tibi Oprea

22.02.2021, 12:26 1093

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale, aduce pe piaţă un nou produs dedicat investitorilor şi tuturor celor interesaţi de tranzacţionare şi evoluţia instrumentelor financiare listate la BVB. Noul terminal Exchange Live / Bursa în direct 2.0 a fost realizat in-house de specialiştii Bursei de Valori Bucureşti şi este un terminal desktop web-based accesat prin internet din browser fără a necesita instalarea de software dedicat.

Terminalul de vizualizare a pieţei în timp real aduce o multitudine de caracteristici, printre care vizualizare selectivă şi simultană a diverse seturi de date (cotaţii, grafice, ştiri, performanţă instrumente financiare, adâncimea pieţei, tranzacţii intraday) pentru a avea într-un singur ecran informaţiile de interes, interfaţă personalizabilă drag&drop, „heat maps” pentru vizualizarea rapidă şi comparativă a performanţei istorice a companiilor din componenţa indicilor, export de date pentru analiza offline, soluţie modernă de realizare a graficelor.

„Vocea investitorilor este în centrul activităţii Bursei de Valori Bucureşti şi ne dorim să le oferim cele mai bune soluţii tehnologice pe care să le utilizeze atunci când îşi construiesc strategiile de investiţii, dar şi pentru a fi la curent cu cele mai recente informaţii despre evoluţia instrumentelor pe care le urmăresc. Terminalul este de un real ajutor tuturor celor interesaţi de investiţii, BVB concentrându-se pe accelerarea şi adoptarea unor instrumente cât mai complexe şi utile investitorilor, pentru a face procesul investiţional mult mai facil şi accesibil”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Foarte utile sunt elementele de analiză tehnică, terminalul cuprinzând zeci de indicatori, comparator pentru instrumente şi indici, alerte de preţuri, liste personalizabile cu instrumente financiare, registrul de ordine pe mai multe nivele de preţ, topuri de tranzacţionare şi date curente de tranzacţionare pentru toate tipurile de instrumente şi toate pieţele. De asemenea, este posibilă crearea unui portofoliu virtual pentru cei care doresc să testeze diverse strategii de investiţii fără a-şi investi efectiv şi banii în instrumentele respective.

„Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în funcţionarea bursei şi este important să ajutăm investitorii să acceseze piaţa cu ajutorul tehnologiei. Totodată, analizăm şi diferite soluţii tehnologice pentru a facilita şi accesul emitenţilor la piaţă, procesul de listare a diferitelor instrumente putând fi mult uşurat folosind tehnologia. Deja am făcut primii paşi la nivelului Grupului Bursa de Valori Bucureşti şi, în curând, prin intermediul Depozitarului Central, vom oferi brokerilor un nou serviciu pentru identificarea şi profilarea clienţilor pentru deschiderea 100% online a conturilor de investiţii la BVB”, a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Exchange Live / Bursa în Direct poate fi testat gratuit până la data de 22 mai 2021 de orice persoană îşi creează cont de utilizator pe website-ul Bursei de Valori Bucureşti (www.bvb.ro). Ulterior, se va percepe o taxă de 50 de euro pe lună.

Suita de aplicaţii dezvoltate de Bursa de Valori Bucureşti cuprinde propriul sistem de tranzacţionare Arena, extinsă prin platforma online de tranzacţionare ArenaXT, aplicaţiile pentru smartphone din categoria BVB Trading destinate investitorilor de retail, precum şi platformele Arena Post-Trading pentru decontare şi acţiuni corporative, dezvoltate de BVB pentru Depozitarul Central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO