Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital, convocă acţionarii pe 20 noiembrie pentru a vota noul Consiliu al Bursei

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de...

Autor: Liviu Popescu

04.10.2019, 18:05 175

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat vineri că va convoca acţionarii pentru a vota noul Consiliu de Administraţie în contextul în care mandatul actualului board expiră în ianuarie 2020.

Astfel, acţionarii BVB, printre care şi SIF-uri, administratori de pensii private Pilon II dar şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), sunt covocaţi pe 20 noiembrie 2019 la Bucureşti pentru a aproba procedura pentru alegerea membrilor şi preşedintelui Bursei.

“Alegerea prin metoda votului cumulativ a membrilor Consiliului Bursei, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data validării individuale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi contractării asigurării pentru răspundere profesională”, se arată în convocatul la bursă.

ZF a scris în ediţia de vineri că negocierile pentru alegerea administratorilor au început deja, astfel că unele surse din piaţă îi indică pe Ciprian Păltineanu, fost director corporate la UniCredit, dar şi pe Radu Hanga, preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) ca fiind primii “challengers” pentru funcţia de preşedinte, deţinută din 2012 de Lucian Anghel.

Ciprian Păltineanu, cu o carieră în sistemul bancar, a candidat în toamna anului 2017 şi pentru funcţia de CEO al Bursei, câştigată ulterior de Adrian Tănase, care atunci era director de investiţii al NN Pensii.

Păltineanu a fost atunci susţinut de Lucian Anghel alături de investitori instituţionali din jurul BCR-Erste, potrivit mai multor surse. Radu Hanga este membru al Consiliului de Administraţie al Bursei din august 2017, dar şi în boardul SIF Oltenia. Totodată el are expunerea şi la Banca Transilvania, unde a fost director executiv strategie-coordonare al grupului BT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO