Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti propune acţionarilor dividende de 8,6 mil. lei din profitul pe 2020, cu un randament de 4,4%. Operatorul bursier vrea şi un program de răscumpărare de cel mult 2,1 mil. lei

Bursa de Valori Bucureşti propune acţionarilor...

Autor: Tibi Oprea

12.03.2021, 18:20 2271

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB), operatorul bursier local cu o capitalizare de 197,2 mil. lei, a convocat acţionarii în data de 20 aprilie 2021 pentru a prezenta, discuta şi aproba situaţiile financiare, respectiv pentru a aproba propunerea de remunerare a acţionarilor.

Astfel, BVB propune în AGOA din aprilie distribuirea sumei de 8,6 mil. lei din profitul net statutar pe 2020 sub formă de dividende, respectiv un dividend brut de 1,0672 lei pe acţiune.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare al unei acţiuni, randamentul dividendului este de 4,4%.

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este de până la 2,1 mil. lei.

Propunerea pentru data de înregistrare este 10 iunie 2021, în timp ce propunerea pentru data plăţii este 22 iunie 2020. Data de 9 iunie 2020 este propunerea pentru ex date.

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat anul 2020 cu un profit net individual de 9,1 mil. lei, în creştere cu 31% faţă de anul precedent, la venituri de 26,7 mil. lei, plus 35%, potrivit datelor preliminare.

În aceeaşi zi, în AGEA este propus spre aprobare acţionarilor un program de răscumpărare a unui număr de maximum 60.369 de acţiuni (0,75% din capitalul social), la un preţ minim egal cu preţul din piaţă din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre a) 35 lei pe acţiune şi b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Programul se va desfăşura pentru o perioadă de maxim 18 luni de la data publicării Hotărârii adoptate în acest sens în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, în vederea implementării planului de alocare a acţiunilor către salariaţii şi directorii Societăţii, precum şi către membrii Consiliului Bursei, aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO