Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, scădere de 1,7% prin BET şi plus de 0,5% cu tot cu dividende în mai, aproape de media istorică pentru această lună

Bursa de Valori Bucureşti, scădere de 1,7% prin BET şi...

Autor: Tibi Oprea

02.06.2022, 00:03 199

Bursa de la Bucureşti a înregistrat în luna mai o scădere de 1,7% prin prisma indicelui principal BET, care include cele mai tranzacţionate 20 de companii listate, respectiv un avans de 0,45% cu tot cu dividende (BET-TR), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Dinamica indicelui de referinţă a fost susţinută în principal de evoluţia acţiunilor Banca Transilvania (plus 6,3%), Nuclearelectrica (plus 1,1%) şi Romgaz (nicio dinamică).

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate luna trecută de Digi Communications (minus 5,52%), Purcari (minus 5,45%) şi Electrica (minus 4,67%), arată datele BVB.

Spre comparaţie, Bursa de Valori Bucureşti s-a apreciat prin prisma BET, în medie, cu 0,9% în fiecare lună mai de la înfiinţarea indicelui încoace, adică din 1997. Evoluţia pozitivă vine după o lună aprilie marcată de adunările generale ale acţionarilor şi aprobarea politicilor de remunerare ale acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO