Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central lansează Platforma Înrolare Investitori

Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central...

Autor: Eduard Ivanovici

08.08.2022, 11:13 1011

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central au anunţat lansarea – în parteneriat cu Aurachain şi eVOTE – a Platformei Înrolare Investitori, se arată într-un comunicat de presă al BVB.

Prin intermediul platformei, după parcurgerea unui proces de identificare a persoanelor fizice, investitorii pot deschide conturi de utilizator prin intermediul cărora pot participa şi vota online la Adunările Generale ale Acţionarilor organizate de companiile listate la BVB.

Serviciul este dezvoltat de Aurachain, furnizor de servicii de tehnologie care ajută companiile să îşi digitalizeze procese operaţionale. În cadrul proiectului, eVOTE pune la dispoziţie primul sistem de participare online şi fizic la Adunările Generale ale Acţionarilor, implementat în urmă cu peste doi ani în România şi utilizat deja de peste 20 dintre companiile listate la bursa locală.

Soluţia tehnică aleasă va permite acţionarilor companiilor listate să beneficieze mult mai uşor de servicii ale entităţilor pieţei de capital, doar cu un cont de utilizator, printr-un singur punct de contact.

Odată ce contul de utilizator a fost creat, investitorii pot utiliza credenţialele de acces pentru a participa online şi vota electronic la Adunările Generale ale Acţionarilor desfăşurate de companiile listate la BVB care utilizează Platforma eVOTE şi la care acţionarii respectivi au deţineri.

„Parteneriatul dintre BVB, Depozitarul Central şi eVOTE va conduce la creşterea eficienţei operaţionale a companiilor listate prin simplificarea procedurilor administrative şi a costurilor în ceea ce priveşte organizarea de Adunări Generale ale Acţionarilor. În acelaşi timp, acţionarii companiilor care vor utiliza Platforma eVOTE vor putea să îşi exprime voturile mult mai rapid, printr-un simplu click şi vor avea posibilitatea să participe la astfel de adunări de oriunde, atât timp cât sunt conectaţi la Internet”, conform comunicatului.

Platforma Înrolare Investitori va putea fi utilizată ulterior şi în alte scopuri, precum facilitarea unor servicii destinate investitorilor, inclusiv pentru accesarea de la distanţă a unor servicii oferite de Depozitarul Central - de exemplu, obţinerea extraselor de cont.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO